Jump to content

Check us out:

- - - - -

MDW and TBH present 2.4.0 (R2D2) for the Droid 2


46 replies to this topic

#1 OFFLINE   p3droid

    Chief Of Staff

  • Administrators
  • 1,396 posts
  • Device:Motorola Droid

Posted 27 September 2010 - 08:40 PM

Posted Image


Team Black Hat brings you R2D2 for the Motorola Droid2, this is available only for rooted users right now. To get R2D2 on your D2 jump into to forum and follow the downloading and install directions.

Please Read Directions Before Proceeding:

Hello, we know that other sites will post this thread on their site. We respectfully request that you link back here, if you do not honor that request we would ask that you include both posts 1 and 2. BUT PLEASE DO NOT JUST POST LINKS TO DOWNLOADS OR MIRRORS

IMPORTANT:

Step 1:
This is a leaked ROM in the update.zip format. This is not a Custom ROM or a port. This will upgrade only your system.

Download file

Please Login HERE or Register HERE to see this link!



Download file

Please Login HERE or Register HERE to see this link!



This link contains 5 links
Download file

Please Login HERE or Register HERE to see this link!



Step 2
You will now install R2D2 for the Droid2

1) Restart phone via Koush bootstrap into Recovery Mode
2) Wipe Data
3) Wipe Cache
4) Select Mounts and Storage
5) Select Format System (ONLY DO THIS IF IT FAILS TO INSTALL THE FIRST TIME)
6) Select Mount System
7) Back out by pressing Power button
8) Select Install zip from sdcard
9) Select choose zip from sdcard
10) find and select this zip file
11) First Boot may take up to 5 minutes

10) Go into Koush Bootstrap (if you have it) and re do the bootstrap. (must be rooted)

STOP: IF YOU LOOSE ROOT YOU CAN USE THIS METHOD AS FOUND ON XDA. It takes only 3 - 5 minutes to root your phone.

Please Login HERE or Register HERE to see this link!



Your phone will now be running 2.4.0 (R2D2)


Thanks goes out to:
Team Black Hat

Root Thanks:
Sebastian


We all would like to thank MyDroidWorld for being home to so many leaks, and MyDroidWrold would like to thank the members for their support. If you would like to become a supporting member of the MyDroidWorld website follow this link here. Support MyDroidWorld

You can get leaks faster by downloading the TeamBlackHat app from the marketplace.

Edited by Andrew, 01 October 2010 - 08:15 PM.

Posted Image
> Register at MDW | MDW Rules and Guidelines <
Click the Posted Image in a member's post to thank them for their post!


Remove Advertisements Sponsored Links

    MyDroidWorld.com



#2 OFFLINE   MotaBoy

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 27 September 2010 - 09:09 PM

Thanks!

I was just thinking of what I can do next to my new D2 and here is a new ROM to play with :)

#3 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 27 September 2010 - 09:25 PM

thanks so much! installing right now...

edit1:

yesss on bootup the r2d2 makes sound now!!

edit2:

i get bootloops. i wiped both data and system and mounted system like they recommended. sbfing now back to stock and trying again. maybe i did something wrong. did anyone else successfully boot this?

Edited by connor3485, 27 September 2010 - 10:21 PM.


#4 OFFLINE   MotaBoy

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 27 September 2010 - 10:56 PM

connor3485 said:

thanks so much! installing right now...

edit1:

yesss on bootup the r2d2 makes sound now!!

edit2:

i get bootloops. i wiped both data and system and mounted system like they recommended. sbfing now back to stock and trying again. maybe i did something wrong. did anyone else successfully boot this?

I had the same problem. Make sure you do the instructions step by step. First time was my fault, I forgot to mount system. After I SBF and did the instructions step by step I booted up.

#5 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 27 September 2010 - 11:00 PM

i reinstalled without formatting /system and it worked fine. cool!

#6 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 27 September 2010 - 11:34 PM

Notice anything significant yet?

Charging to 80% so I can install w/plenty of battery buffer. :)

I'm tempted to try w/out wiping data the first time... :D

#7 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 27 September 2010 - 11:44 PM

lots of cool wallpapers/lwp's to check out. on your contacts that have no picture, instead of showing the android logo it shows a picture of 3p0's head haha.

i cant seem to get my LED flashlight to work. anyone else have this?

Edited by connor3485, 27 September 2010 - 11:53 PM.


#8 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 12:08 AM

Wiped data/cache and installed...all apps/settings coming back as expected. This looks very solid so far.

#9 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 12:16 AM

Swype won't swype - only works if I type - anyone else?

Getting the "configured for another device" error. Likely need to pull swype from the D2 release and install on this.

Unless someone else has another fix...

Edited by Redflea, 28 September 2010 - 01:28 AM.


#10 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 28 September 2010 - 12:26 AM

@redflea...confirmed that swype doesn't work. :(

#11 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 09:17 AM

Tried removing the swype version installed w/this release and then installing the swype.apk from the D2 system dump, that version won't swype either...someone better figure this out, or I'm never gonna be able to use this release. :(

I'd like to compare swype versions between 2.3.15 and 2.4.0.

If you have 2.4.0 installed what version do you see in Applications>Manage>All Apps for Swype?

in the 2.3.15 leak the Swype version number is: 1.64.40.9380

Edited by Redflea, 28 September 2010 - 10:24 AM.


#12 OFFLINE   hyatari

    MDW Noob

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
  • Device:motorola droid

Posted 28 September 2010 - 10:28 AM

Is the kernel different?

#13 OFFLINE   oshigeru

    MDW Noob

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Device:Droid

Posted 28 September 2010 - 10:40 AM

Kernel is the same. Only thing modified is the /system partition.

#14 OFFLINE   MotaBoy

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 11:13 AM

Redflea said:

Tried removing the swype version installed w/this release and then installing the swype.apk from the D2 system dump, that version won't swype either...someone better figure this out, or I'm never gonna be able to use this release. :(

I'd like to compare swype versions between 2.3.15 and 2.4.0.

If you have 2.4.0 installed what version do you see in Applications>Manage>All Apps for Swype?

in the 2.3.15 leak the Swype version number is: 1.64.40.9380

Swype is working for me. I have never used and delete since I mostly use physical keyboard but I just installed and it is working fine for me in this build. I am not sure if this has anhthing to do with it but I changed the build.prop. I changed all r2d2 to droid2.

My battery manager is not working though. Tried to fix it but it only works when plugged in.

My wifi is more stable. In 2.3.1.5, the wifi did not reconnect to my home network lots of times but now it connects right away.

#15 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 12:11 PM

Thanks, Motaboy - did you wipe /System on install, or not?

And what is your Swype version?

#16 OFFLINE   MotaBoy

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 01:37 PM

Redflea said:

Thanks, Motaboy - did you wipe /System on install, or not?

And what is your Swype version?

No problem...
It is whatever version r2d2 came with. I no longer have it installed to check. The first time I installed I goofed and did not mount system. So I did wipe after I had to SBF.

#17 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 28 September 2010 - 01:57 PM

i just changed my build.prop to reflect that the device is droid2. i'm getting an error in the swype beta i installed saying failed to load englishUS.

EDIT:
i went back and pulled my build.prop from /system and swype.apk from /system/app and i loaded it onto the r2d2 rom
then i opened the swype.apk and installed it..then enabled it in keyboard settings. then it worked for me!

lemme know if this works for any of you! P.s. you need root explorer or adb to do this i believe.

Edited by connor3485, 28 September 2010 - 02:28 PM.
fixed swype


#18 OFFLINE   Redflea

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 02:41 PM

connor3485 said:

i just changed my build.prop to reflect that the device is droid2. i'm getting an error in the swype beta i installed saying failed to load englishUS.

EDIT:
i went back and pulled my build.prop from /system and swype.apk from /system/app and i loaded it onto the r2d2 rom
then i opened the swype.apk and installed it..then enabled it in keyboard settings. then it worked for me!

lemme know if this works for any of you! P.s. you need root explorer or adb to do this i believe.

Thanks, but not clear what you did...

"...pulled my build.prop from /System and swype.apk from /system/app..."

Pulled from where - from your 2.2.20 or 2.3.15 setup?

"....and loaded it into the r2d2 ROM..."

So you mean you replaced the r2d2 build.prop w/your build.prop from 2.2.20 or 2.3.15?

"...then i opened the swype.apk and installed it..."

You mean you tapped on the swype.apk to use the package installer to install it?

Did you uninstall Swype from /system/app before re-installing it?

Thanks.

#19 OFFLINE   connor3485

    Junior Droid

  • Members
  • PipPip
  • 13 posts
  • Device:Droid 2

Posted 28 September 2010 - 05:07 PM

Redflea said:

Thanks, but not clear what you did...

"...pulled my build.prop from /System and swype.apk from /system/app..."

Pulled from where - from your 2.2.20 or 2.3.15 setup?

"....and loaded it into the r2d2 ROM..."

So you mean you replaced the r2d2 build.prop w/your build.prop from 2.2.20 or 2.3.15?

"...then i opened the swype.apk and installed it..."

You mean you tapped on the swype.apk to use the package installer to install it?

Did you uninstall Swype from /system/app before re-installing it?

Thanks.

Sorry about the lack of explanation, was in a rush.
I took everything it from 2.3.15

Go to app manager..all...find swype and clear data/uninstall
Replaced my r2d2 build.prop w 2.3.15s build.prop
Reboot
Drop swype.apk into /system/app
Click on swype.apk in /system/app using root explorer and use package manager to install
Go to keyboard settings and check swype
Select swype as input method
Start swyping. Worked for me lemme know how it works for u folks.

#20 OFFLINE   MotaBoy

    Junior Droid

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • Device:Moto Droid

Posted 28 September 2010 - 06:55 PM

connor3485 said:

Sorry about the lack of explanation, was in a rush.
I took everything it from 2.3.15

Go to app manager..all...find swype and clear data/uninstall
Replaced my r2d2 build.prop w 2.3.15s build.prop
Reboot
Drop swype.apk into /system/app
Click on swype.apk in /system/app using root explorer and use package manager to install
Go to keyboard settings and check swype
Select swype as input method
Start swyping. Worked for me lemme know how it works for u folks.

I wonder if the device id error is because of the build prop. I replaced all the r2d2 references with droid2 and I was able to get swype to run without a problem.

Are you having a problem with battery manager when it is not plugged in?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users